Dag: 13 november 2015

We krijgen een hond!

Sinds jaar en dag is de hond een zeer geliefd huisdier voor veel mensen. Honden zijn trouw en er is niets heerlijkers dan lange wandelingen maken door de bossen of op het strand met je hond. Maar waar moet je nu op letten als je een hond gaat aanschaffen? Er zijn verschillende fasen bij de aanschaf van een hond die we in dit artikel zullen bespreken.

Welke hond kiezen we?

Als je op zoek gaat naar een hond kun je voor uiterlijk gaan, voor karakter of allebei. Ben je bijvoorbeeld graag buiten en/of maak je graag lange wandelingen, dan zou een jachthond zoals de Weimaraner bijvoorbeeld een goede keuze kunnen zijn. Sommige honden hebben meer energie dan andere honden en dus ook meer beweging nodig. Dus allereerst moet je jezelf de vraag stellen, wat voor soort je wilt, een rustige familiehond of een echte werkhond met veel energie en uithoudingsvermogen.

Vervolgens als de keuze gemaakt is, moet je op zoek naar een goede fokker van dat ras. Bel er een paar op, vraag hier en daar eens na en ga ook op je gevoel af. Stel de fokker kritische vragen en als er een nestje is, ga dan eens langs om te kijken hoe de pups er bij liggen. Als je eenmaal een goede fokker hebt gevonden en de pup hebt aangeschaft, moet je naar de dierenarts om de pup te chippen en te ontwormen. Vaak heeft de fokker de pup al de eerste keer laten ontwormen bij een dierenarts toen deze bij de dieren arts was om het nest te keuren. Zorg ook voor zaken als een hondenmand, hondenspeelgoed, enz. Het aanschaffen van dergelijke zaken voordat de pup er is, kan al een hoop plezier geven.

Een andere kwestie is of je je hond gaat verzekeren of niet. Voor een bepaald bedrag per maand kun je je dier verzekeren bij een dierenverzekeraar. Uiteindelijk is dat een keuze die je zelf moet maken.
Goede voeding is ook essentieel voor het gezond houden van de hond. Er zijn diverse topmerken hondenvoer verkrijgbaar en het beste wat je eigenlijk kunt geven is vers vlees, omdat daar alles in zit wat de hond nodig heeft qua voeding.