Jaar: 2016

Ontwormen met Milbemax hond

Wormen bij uw hond is ontzettend vervelend omdat uw diertje hier ontzettend ziek van kan worden. Zo kunnen wormen ervoor zorgen dat uw hond last krijgt van diarree, een doffe vacht en problemen met de organen. Het is dan ook erg belangrijk om uw hond regelmatig te ontwormen.  Het kan namelijk zo zijn dat u het in eerste instantie helemaal niet doorheeft dat uw hond last heeft van wormen. Zo zijn ze niet altijd te zien in de ontlasting van uw beestje.

Ontwormen erg belangrijk

Niet alleen voor de welzijn van uw huisdier is ontwormen erg belangrijk. Ook voor de welzijn van uzelf en jouw kinderen is dit ontzettend belangrijk. Kinderen spelen bijvoorbeeld graag in de zandbak. Wanneer uw hond deze zandbak heeft gebruikt om zijn behoefte te doen, kan uw kind besmet raken met de eitjes van de wormen.

Hoe raakt mijn hond besmet?

Er zijn veel verschillende manieren waarop uw hond besmet kan raken. Honden zullen buiten overal aan ruiken, graven en van eten. Wanneer deze plaatsen besmet zijn krijgt uw hondje wormeneieren op de poten, vacht of neus. Wanneer de hond zich vervolgens aflikt krijgt uw hondje de wormeieren binnen. Nog een andere manier is via uw schoenen. Hier kunnen wormeneieren onder zitten en wanneer u uw schoenen afveegt zullen deze eieren op de mat achterblijven.

Milbemax hond

Verschillende dierenartsen en fabrikanten adviseren om uw hond zo’n vier keer per jaar te ontwormen. Milbemax hond is een middel die gebruikt kan worden bij zowel de preventie als bestrijding van een worminfectie. Met dit middel kunt u uw hond eenvoudig behandelen. Naast Milbemax zijn er nog meer ontwormingsmiddelen op de markt. Het is belangrijk dat u altijd goed de bijsluiter van de producten leest. Hierin staat namelijk vermeld of het product ook geschikt is voor uw hond.

Samen met je hond steppen

Een hond is voor de meeste mensen een ontzettend leuke toevoeging op het gezin. Samen spelen, lachen, huilen, wandelen en nog meer actieve bezigheden zijn allemaal ontzettend leuk om te doen. Tegenwoordig zien we steeds meer mensen steppen met de hond. Dit relatief nieuwe verschijnsels is over komen waaien vanuit Canada en de Verenigde Staten en wordt alsmaar populairder in Nederland, maar wat is dat nu eigenlijk dat steppen met je hond?

Hoe werkt het steppen met de hond?

Steppen met de hond is eigenlijk niets meer dan een toevoeging op het normale steppen. Iets wat veel mensen in hun kindertijd zeker en vast weleens hebben gedaan. Je kocht een goedkope step bij de speelgoedwinkel en was hele dagen zoet. Tegenwoordig kun je dit dus ook met je hond of honden uitoefenen en de werking is eigenlijk heel eenvoudig.

Als baasje sta jij op de step en je hond loopt aan de zijkant met je mee. Bepaalde hondenrassen zoals de sledehonden mogen aan de voorzijde meelopen of rennen. Waarom alleen dit hondenras? Om de eenvoudige reden dat deze honden hierop gebouwd zijn. Zij mogen ”trekken”. Steppen met je hond kan eigenlijk met ieder hondenras. Wel is het van belang dat je goed uitkijkt wanneer je hond medische problemen heeft of zelfs medicatie toegediend krijgt. Steppen met je hond is redelijk intensief, niet alleen voor jou als baasje, ook zeker voor de hond(en). Een step kopen die geschikt is om met je hond(en) te gaan steppen is zo gedaan. Enkele bekende merken voor echte hondensteps zijn onder andere KickBike en Yedoo die beide al jaren marktleider zijn als het gaat om kwalitatief goede steps tegen scherpe prijzen. Een goede step kopen is slechts een eenmalige investering waar je jaren plezier van zult gaan hebben samen met je hond(en). Om de kwaliteit van de steps te kunnen waarborgen bieden beide merken minimaal 2 jaar fabrieksgarantie op alle modellen.