Dag: 12 mei 2016

Samen met je hond steppen

Een hond is voor de meeste mensen een ontzettend leuke toevoeging op het gezin. Samen spelen, lachen, huilen, wandelen en nog meer actieve bezigheden zijn allemaal ontzettend leuk om te doen. Tegenwoordig zien we steeds meer mensen steppen met de hond. Dit relatief nieuwe verschijnsels is over komen waaien vanuit Canada en de Verenigde Staten en wordt alsmaar populairder in Nederland, maar wat is dat nu eigenlijk dat steppen met je hond?

Hoe werkt het steppen met de hond?

Steppen met de hond is eigenlijk niets meer dan een toevoeging op het normale steppen. Iets wat veel mensen in hun kindertijd zeker en vast weleens hebben gedaan. Je kocht een goedkope step bij de speelgoedwinkel en was hele dagen zoet. Tegenwoordig kun je dit dus ook met je hond of honden uitoefenen en de werking is eigenlijk heel eenvoudig.

Als baasje sta jij op de step en je hond loopt aan de zijkant met je mee. Bepaalde hondenrassen zoals de sledehonden mogen aan de voorzijde meelopen of rennen. Waarom alleen dit hondenras? Om de eenvoudige reden dat deze honden hierop gebouwd zijn. Zij mogen ”trekken”. Steppen met je hond kan eigenlijk met ieder hondenras. Wel is het van belang dat je goed uitkijkt wanneer je hond medische problemen heeft of zelfs medicatie toegediend krijgt. Steppen met je hond is redelijk intensief, niet alleen voor jou als baasje, ook zeker voor de hond(en). Een step kopen die geschikt is om met je hond(en) te gaan steppen is zo gedaan. Enkele bekende merken voor echte hondensteps zijn onder andere KickBike en Yedoo die beide al jaren marktleider zijn als het gaat om kwalitatief goede steps tegen scherpe prijzen. Een goede step kopen is slechts een eenmalige investering waar je jaren plezier van zult gaan hebben samen met je hond(en). Om de kwaliteit van de steps te kunnen waarborgen bieden beide merken minimaal 2 jaar fabrieksgarantie op alle modellen.