Dag: 4 november 2016

Ontwormen met Milbemax hond

Wormen bij uw hond is ontzettend vervelend omdat uw diertje hier ontzettend ziek van kan worden. Zo kunnen wormen ervoor zorgen dat uw hond last krijgt van diarree, een doffe vacht en problemen met de organen. Het is dan ook erg belangrijk om uw hond regelmatig te ontwormen.  Het kan namelijk zo zijn dat u het in eerste instantie helemaal niet doorheeft dat uw hond last heeft van wormen. Zo zijn ze niet altijd te zien in de ontlasting van uw beestje.

Ontwormen erg belangrijk

Niet alleen voor de welzijn van uw huisdier is ontwormen erg belangrijk. Ook voor de welzijn van uzelf en jouw kinderen is dit ontzettend belangrijk. Kinderen spelen bijvoorbeeld graag in de zandbak. Wanneer uw hond deze zandbak heeft gebruikt om zijn behoefte te doen, kan uw kind besmet raken met de eitjes van de wormen.

Hoe raakt mijn hond besmet?

Er zijn veel verschillende manieren waarop uw hond besmet kan raken. Honden zullen buiten overal aan ruiken, graven en van eten. Wanneer deze plaatsen besmet zijn krijgt uw hondje wormeneieren op de poten, vacht of neus. Wanneer de hond zich vervolgens aflikt krijgt uw hondje de wormeieren binnen. Nog een andere manier is via uw schoenen. Hier kunnen wormeneieren onder zitten en wanneer u uw schoenen afveegt zullen deze eieren op de mat achterblijven.

Milbemax hond

Verschillende dierenartsen en fabrikanten adviseren om uw hond zo’n vier keer per jaar te ontwormen. Milbemax hond is een middel die gebruikt kan worden bij zowel de preventie als bestrijding van een worminfectie. Met dit middel kunt u uw hond eenvoudig behandelen. Naast Milbemax zijn er nog meer ontwormingsmiddelen op de markt. Het is belangrijk dat u altijd goed de bijsluiter van de producten leest. Hierin staat namelijk vermeld of het product ook geschikt is voor uw hond.