Dag: 5 april 2018

Op een verantwoorde manier je puppy opvoeden

puppycursus

Met een puppy in huis sta je aan het begin van iets nieuws. Je zult veel moeten leren over honden en je hond zal ook veel moeten leren. Daarom is het belangrijk om een goede basis te leggen. Als je nog nooit een hond hebt gehad is het erg aan te raden om een puppycursus te volgen. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel lees je enkele tips die je kunnen helpen om de juiste keuzes te maken.

Kies met zorg een fokker uit

Als je nog geen fokker gekozen hebt dan kun je deze tip goed gebruiken. Om te voorkomen dat je bij een foute fokker terecht komt is het goed om de kennelnaam eens te googlen en ervaringen te lezen. Daarnaast is het belangrijk om eens op bezoek te gaan en de mensen te leren kennen, de dieren te zien en hun beleid aan te horen. Zijn er pups beschikbaar op aanvraag of meerdere nestjes per jaar van dezelfde hond? Dan moet er een belletje gaan rinkelen want je hebt te maken met een broodfokker. Die fokken voor het geld en niet voor het ras. Check ook bij de Raad van Beheer of de kennel erkend is.

Ga naar een goede puppycursus

Zorg dat je bij een goede hondenschool terecht komt. Vraag om ervaringen van de school die je op het oog hebt. Kijk eens een keer mee tijdens een avond, google de naam en zoek op wat anderen er van vinden. Een hondenschool die op een agressieve manier te werk gaat kun je beter vermijden. Ook scholen waar het beleid is gericht op straffen in plaats van belonen zijn een afrader. Je hond belonen voor wat hij goed doet is inmiddels een voldoende bewezen methode. Straffen zorgt alleen maar voor een bange hond. Je kunt als aanvulling ook een online puppycursus volgen, een aanbeveling is de puppycursus van Tinki: https://123tinki.com/nl-nl/academy/p/puppycursus.

Vraag bij de fokker of rasvereniging om de juiste spullen

Mensen die al langere tijd één of meerdere honden in huis hebben weten ook wat je nodig hebt. En zeker in het begin. Denk aan de slaapplek, uitlaat benodigdheden, spullen om je hond te wassen, speelgoed (heel belangrijk!). Een goed begin is het halve werk. Dat geldt hier ook mee. Als je de goede attributen al thuis hebt hoef je je daar niet meer druk om te maken en je puppy kan direct wennen aan al deze materialen. Wees daarom voorzichtig en benader je pup rustig als je met iets nieuws in zijn buurt komt.