Dag: 16 april 2019

Bestrijd mieren in huis

Mieren in uw huis kunnen een grote overlast zijn. Het is niet alleen frustrerend om mieren rond te zien rennen, maar een kolonie kan ook heel wat schade aanrichten. Het is behoorlijk onhygiënisch om mieren in huis te hebben. Sommige miervariëteiten zoals kunnen zelfs bijten. Mieren in het huis verontreinigen ook uw voedsel. Ze bevatten bacteriën die ze kunnen overbrengen naar voedsel. Er zijn wel ongeveer 10.000 verschillende soorten mieren. Niemand vindt het leuk om te zien hoe mieren je huis binnen komen lopen. Dit gebeurd vooral in en rondom de zomer. Ze lopen er rond alsof het hun huis is. Om je huis te ontdoen van mieren is het belangrijk om het zo schoon mogelijk te houden. Heb je eenmaal mieren in huis kan je een paar natuurlijke mogelijkheden gebruiken om ze uit je huis te houden

Krijt: krijt bevat calciumcarbonaat dat helpt om mieren weg te houden. Spuit wat poedervormig krijt op de gebieden waar de mieren vandaan komen. Om mieren uit je huis te houden trek je krijtlijnen zodat ze niet binnenkomen. Het kan zeker effectief werken. Zorg ervoor dat je een lijn trekt die buiten het bereik van een kind of huisdier ligt mocht deze aanwezig zijn.

Citroenen en sinaasappels: pers een citroen of plaats citroenschillen op plaatsen waar de mieren binnenkomen. Je kunt je vloeren ook wassen met water waaraan een beetje citroensap is toegevoegd. Mieren houden kennelijk niet van de geur van citroensap waardoor ze wegblijven. Alles wat zuur en bitter is kan de mieren weghouden. Suiker is de beste vriend van de mieren. Zorg er dus voor dat je niets zoets hebt dat de mieren op de een of andere manier kan aantrekken. Houd je keukenplaat schoon en plaats de schillen waar eventuele zoetigheden achtergebleven kunnen zijn.

Kaneel: leg kaneel en kruidnagels bij de ingang van het huis en de gebieden van waar je denkt dat de mieren kunnen binnenkomen. Dit is een goede methode om je huis ook fris en aards te houden. Kaneel wordt vaak beschouwd als een effectieve methode. Er wordt aangenomen dat kaneel werkt als een natuurlijk afweermiddel omdat mieren geen sterke geur kunnen weerstaan. Voor effectievere resultaten kun je wat etherische olie toevoegen aan het kaneelpoeder.

Pepermunt: pepermunt is een insectenverdrijvend middel dat je kan helpen mieren te verwijderen. Mieren houden niet van de geur van pepermunt en zullen waarschijnlijk gebieden vermijden die sporen van pepermunt bevatten. Pepermunt heeft een sterke geur die niet kan worden getolereerd door de mieren, waardoor ze niet het huis binnen willen komen. Maak een mengsel van 10 druppels etherische olie van pepermunt en een kopje water en strooi het overal waar je mieren vindt. Herhaal dit twee keer per dag. U kunt zelfs gedroogde pepermunt in plaats van het vloeibare mengsel strooien.