Bestrijd mieren in huis

Mieren in uw huis kunnen een grote overlast zijn. Het is niet alleen frustrerend om mieren rond te zien rennen, maar een kolonie kan ook heel wat schade aanrichten. Het is behoorlijk onhygiënisch om mieren in huis te hebben. Sommige miervariëteiten zoals kunnen zelfs bijten. Mieren in het huis verontreinigen ook uw voedsel. Ze bevatten bacteriën die ze kunnen overbrengen naar voedsel. Er zijn wel ongeveer 10.000 verschillende soorten mieren. Niemand vindt het leuk om te zien hoe mieren je huis binnen komen lopen. Dit gebeurd vooral in en rondom de zomer. Ze lopen er rond alsof het hun huis is. Om je huis te ontdoen van mieren is het belangrijk om het zo schoon mogelijk te houden. Heb je eenmaal mieren in huis kan je een paar natuurlijke mogelijkheden gebruiken om ze uit je huis te houden

Krijt: krijt bevat calciumcarbonaat dat helpt om mieren weg te houden. Spuit wat poedervormig krijt op de gebieden waar de mieren vandaan komen. Om mieren uit je huis te houden trek je krijtlijnen zodat ze niet binnenkomen. Het kan zeker effectief werken. Zorg ervoor dat je een lijn trekt die buiten het bereik van een kind of huisdier ligt mocht deze aanwezig zijn.

Citroenen en sinaasappels: pers een citroen of plaats citroenschillen op plaatsen waar de mieren binnenkomen. Je kunt je vloeren ook wassen met water waaraan een beetje citroensap is toegevoegd. Mieren houden kennelijk niet van de geur van citroensap waardoor ze wegblijven. Alles wat zuur en bitter is kan de mieren weghouden. Suiker is de beste vriend van de mieren. Zorg er dus voor dat je niets zoets hebt dat de mieren op de een of andere manier kan aantrekken. Houd je keukenplaat schoon en plaats de schillen waar eventuele zoetigheden achtergebleven kunnen zijn.

Kaneel: leg kaneel en kruidnagels bij de ingang van het huis en de gebieden van waar je denkt dat de mieren kunnen binnenkomen. Dit is een goede methode om je huis ook fris en aards te houden. Kaneel wordt vaak beschouwd als een effectieve methode. Er wordt aangenomen dat kaneel werkt als een natuurlijk afweermiddel omdat mieren geen sterke geur kunnen weerstaan. Voor effectievere resultaten kun je wat etherische olie toevoegen aan het kaneelpoeder.

Pepermunt: pepermunt is een insectenverdrijvend middel dat je kan helpen mieren te verwijderen. Mieren houden niet van de geur van pepermunt en zullen waarschijnlijk gebieden vermijden die sporen van pepermunt bevatten. Pepermunt heeft een sterke geur die niet kan worden getolereerd door de mieren, waardoor ze niet het huis binnen willen komen. Maak een mengsel van 10 druppels etherische olie van pepermunt en een kopje water en strooi het overal waar je mieren vindt. Herhaal dit twee keer per dag. U kunt zelfs gedroogde pepermunt in plaats van het vloeibare mengsel strooien.

8 clichés over paardrijden doorgeprikt

Paardrijden.. elk klein meisje (en jongen) heeft dat ooit wel eens gedaan. Sommige zijn verliefd geworden op paarden en de paardensport en anderen groeien uit de ‘paardenfase’. In welke fase jij ook zit in je leven, iedere (ex) ruiter heeft ooit wel eens één of meerdere van deze clichés gehoord.. Wij vonden dat het tijd werd dat deze uit de wereld geholpen worden

1. Paardrijden is geen sport
Ja daar gaan we weer, die oneindige discussie. Het is uiteraard wel degelijk een sport en je verbrand er meer calorieën mee dan niet-paardenmensen denken. Je moet namelijk niet alleen al je spieren aan spannen om netjes te zitten op je paard en om überhaupt te kunnen blijven zitten, laat staan alle energie die je verbruikt om het paard in bedwang te houden, de stal uit te mesten, het paard te poetsen en ga zo maar door… Voor alleen het poetsen en opzadelen kan je al 100 calorieën verbranden en bij een beetje losrijden heb je ook al 150 calorieën verbrand en dan ben je nog niet eens ECHT begonnen!

Ik zou tegen “niet-paardenmensen” zeggen: “Probeer het zelf een keer en daarna praten we weer verder…”

2. Tijdens het paardrijden kan je klaarkomen
Ja mannen vinden dit maar al te leuk om te zeggen maar helaas heren, het is jou in ieder geval nog nooit overgekomen. En by the way, wie kent er überhaupt iemand bij wie dit wel voorgekomen is?

3. Het is zielig voor het paard
“Het is dierenmishandeling.. Paarden zijn niet gemaakt om op te rijden! Ik ga tenslotte toch ook niet op jouw rug zitten.” Ja oke, ergens hebben ze wel gelijk want ze zijn inderdaad niet gemaakt om op te rijden maar overdrijven is ook een kunst. Het is namelijk niet te vergelijken met onszelf, wanneer jij niet zwaarder bent dan 15% van het lichaamsgewicht van het paard is er vaak niks aan de hand. Dit is hetzelfde als iemand van 60kg een rugzak op zijn rug heeft van max 9kg.

4. Je ruikt altijd naar paard
Oke ik geef toe, dat is een bijkomend minpuntje maar aach.. bij voetballen stink je ook naar zweet en bij waterpolo stink je naar chloor. En daarbij waarderen de “niet-paardenmensen” het des te meer als je weer gedoucht en wel naar bloemetjes ruikt.

5. Als je een eigen paard hebt dan ben je heel erg rijk!
Ja een paard kost inderdaad veel geld maar het tegenovergestelde is vaak het geval. Als ik géén paard had dan was ik pas rijk geweest! Maar wel arm in mijn geluk. Mijn paard eet mijn geld op en veranderd het in poep wat ik daarna zelf ook nog eens moet opruimen.. En ja ik vind het alsnog leuk 🙂

6. Paardenmensen zijn deftige tutjes of kakkers
Ook dit gaat natuurlijk gepaard met de gedachten dat paardenmensen erg rijk zijn en veel takken van sport, bijvoorbeeld polo, aangetrokken worden door deftige mensen. Maar ook hierbij is het tegenovergestelde waar… je staat namelijk regelmatig poep te scheppen, tot je enkels in de modder, zand te happen en de paarden zien er vaak beter uit dan de paardenmensen zelf…

Er is niks tuttigs aan!

7. Je loopt vaak in paardrijkleding, met een cap op je hoofd en een zweep in je hand
“Niet-paardenmensen” zien vaak die oude outfits voor hun met die lelijke cap met kinbandjes en die geweldige rib rijbroeken. Tegenwoordig zijn de outfits die tijdens het paardrijden gedragen kunnen worden super fashionable! Dat jij er zelf vaak voor kiest om alsnog als een sloddervos naar stal te gaan dat hoeven hun niet te weten.. 😉

8. Je hebt geen vrije tijd meer
Ja dat is waar, je besteedt veel van je vrije tijd bij de paarden maar dat betekent niet dat je helemaal geen vrije tijd meer hebt. Jij kan uiteraard ook heus wel een keertje shoppen (als het voor je paard is) en een avondje gezellig chillen met je (paarden-) vriendinnen en ook tegen een boyfriend zeg jij natuurlijk geen “nee” …      (als hij zich maar realiseert dat de paarden op 1. staan).

Maar geef toe..  het is altijd wel een handige smoes om te gebruiken als je ergens geen zint hebt (“Sorry, ik heb ECHT geen tijd! Ik heb al een afspraak met mijn paard..)

Op een verantwoorde manier je puppy opvoeden

puppycursus

Met een puppy in huis sta je aan het begin van iets nieuws. Je zult veel moeten leren over honden en je hond zal ook veel moeten leren. Daarom is het belangrijk om een goede basis te leggen. Als je nog nooit een hond hebt gehad is het erg aan te raden om een puppycursus te volgen. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel lees je enkele tips die je kunnen helpen om de juiste keuzes te maken.

Kies met zorg een fokker uit

Als je nog geen fokker gekozen hebt dan kun je deze tip goed gebruiken. Om te voorkomen dat je bij een foute fokker terecht komt is het goed om de kennelnaam eens te googlen en ervaringen te lezen. Daarnaast is het belangrijk om eens op bezoek te gaan en de mensen te leren kennen, de dieren te zien en hun beleid aan te horen. Zijn er pups beschikbaar op aanvraag of meerdere nestjes per jaar van dezelfde hond? Dan moet er een belletje gaan rinkelen want je hebt te maken met een broodfokker. Die fokken voor het geld en niet voor het ras. Check ook bij de Raad van Beheer of de kennel erkend is.

Ga naar een goede puppycursus

Zorg dat je bij een goede hondenschool terecht komt. Vraag om ervaringen van de school die je op het oog hebt. Kijk eens een keer mee tijdens een avond, google de naam en zoek op wat anderen er van vinden. Een hondenschool die op een agressieve manier te werk gaat kun je beter vermijden. Ook scholen waar het beleid is gericht op straffen in plaats van belonen zijn een afrader. Je hond belonen voor wat hij goed doet is inmiddels een voldoende bewezen methode. Straffen zorgt alleen maar voor een bange hond. Je kunt als aanvulling ook een online puppycursus volgen, een aanbeveling is de puppycursus van Tinki: https://123tinki.com/nl-nl/academy/p/puppycursus.

Vraag bij de fokker of rasvereniging om de juiste spullen

Mensen die al langere tijd één of meerdere honden in huis hebben weten ook wat je nodig hebt. En zeker in het begin. Denk aan de slaapplek, uitlaat benodigdheden, spullen om je hond te wassen, speelgoed (heel belangrijk!). Een goed begin is het halve werk. Dat geldt hier ook mee. Als je de goede attributen al thuis hebt hoef je je daar niet meer druk om te maken en je puppy kan direct wennen aan al deze materialen. Wees daarom voorzichtig en benader je pup rustig als je met iets nieuws in zijn buurt komt.

Kiezen voor biologische zuivel

Er zijn verschillende redenen waarom je kiest voor biologische producten in het algemeen of biologische zuivel in het bijzonder. Hieronder staan de belangrijkste argumenten genoemd:

Biologische producten worden geproduceerd met respect voor natuur en milieu. Biologische landbouw leidt tot een lagere milieubelasting en er komen op biologische bedrijven meer (verschillende) vogels, insecten, wilde planten en zoogdieren voor.

Biologische landbouw houdt rekening met het welzijn van dieren. Koeien, kippen en varkens kunnen in de frisse buitenlucht rondlopen, hun hokken zijn voorzien van stro.

Uit recente Engelse studie is gebleken dat biologische melk circa tweederde meer omega-3 vetzurgen dan gangbaar geproduceerde melk bevat. Deze vetzuren hebben een gunstig effect op hart- en bloedvaten en beperken het risico op arthritis. Enkele onderzoekers melden grotere hoeveelheden vitamines en mineralen in op biologische wijze geproduceerd voedsel. Meer onderzoek naar de gezondheidseffecten van biologische producten blijft nodig. Verder levert biologische landbouw een directe bijdrage aan de vermindering van de milieubelasting van uw school

Eigenlijk is biologische landbouw dus heel logisch!

Ontwormen met Milbemax hond

Wormen bij uw hond is ontzettend vervelend omdat uw diertje hier ontzettend ziek van kan worden. Zo kunnen wormen ervoor zorgen dat uw hond last krijgt van diarree, een doffe vacht en problemen met de organen. Het is dan ook erg belangrijk om uw hond regelmatig te ontwormen.  Het kan namelijk zo zijn dat u het in eerste instantie helemaal niet doorheeft dat uw hond last heeft van wormen. Zo zijn ze niet altijd te zien in de ontlasting van uw beestje.

Ontwormen erg belangrijk

Niet alleen voor de welzijn van uw huisdier is ontwormen erg belangrijk. Ook voor de welzijn van uzelf en jouw kinderen is dit ontzettend belangrijk. Kinderen spelen bijvoorbeeld graag in de zandbak. Wanneer uw hond deze zandbak heeft gebruikt om zijn behoefte te doen, kan uw kind besmet raken met de eitjes van de wormen.

Hoe raakt mijn hond besmet?

Er zijn veel verschillende manieren waarop uw hond besmet kan raken. Honden zullen buiten overal aan ruiken, graven en van eten. Wanneer deze plaatsen besmet zijn krijgt uw hondje wormeneieren op de poten, vacht of neus. Wanneer de hond zich vervolgens aflikt krijgt uw hondje de wormeieren binnen. Nog een andere manier is via uw schoenen. Hier kunnen wormeneieren onder zitten en wanneer u uw schoenen afveegt zullen deze eieren op de mat achterblijven.

Milbemax hond

Verschillende dierenartsen en fabrikanten adviseren om uw hond zo’n vier keer per jaar te ontwormen. Milbemax hond is een middel die gebruikt kan worden bij zowel de preventie als bestrijding van een worminfectie. Met dit middel kunt u uw hond eenvoudig behandelen. Naast Milbemax zijn er nog meer ontwormingsmiddelen op de markt. Het is belangrijk dat u altijd goed de bijsluiter van de producten leest. Hierin staat namelijk vermeld of het product ook geschikt is voor uw hond.

Samen met je hond steppen

Een hond is voor de meeste mensen een ontzettend leuke toevoeging op het gezin. Samen spelen, lachen, huilen, wandelen en nog meer actieve bezigheden zijn allemaal ontzettend leuk om te doen. Tegenwoordig zien we steeds meer mensen steppen met de hond. Dit relatief nieuwe verschijnsels is over komen waaien vanuit Canada en de Verenigde Staten en wordt alsmaar populairder in Nederland, maar wat is dat nu eigenlijk dat steppen met je hond?

Hoe werkt het steppen met de hond?

Steppen met de hond is eigenlijk niets meer dan een toevoeging op het normale steppen. Iets wat veel mensen in hun kindertijd zeker en vast weleens hebben gedaan. Je kocht een goedkope step bij de speelgoedwinkel en was hele dagen zoet. Tegenwoordig kun je dit dus ook met je hond of honden uitoefenen en de werking is eigenlijk heel eenvoudig.

Als baasje sta jij op de step en je hond loopt aan de zijkant met je mee. Bepaalde hondenrassen zoals de sledehonden mogen aan de voorzijde meelopen of rennen. Waarom alleen dit hondenras? Om de eenvoudige reden dat deze honden hierop gebouwd zijn. Zij mogen ”trekken”. Steppen met je hond kan eigenlijk met ieder hondenras. Wel is het van belang dat je goed uitkijkt wanneer je hond medische problemen heeft of zelfs medicatie toegediend krijgt. Steppen met je hond is redelijk intensief, niet alleen voor jou als baasje, ook zeker voor de hond(en). Een step kopen die geschikt is om met je hond(en) te gaan steppen is zo gedaan. Enkele bekende merken voor echte hondensteps zijn onder andere KickBike en Yedoo die beide al jaren marktleider zijn als het gaat om kwalitatief goede steps tegen scherpe prijzen. Een goede step kopen is slechts een eenmalige investering waar je jaren plezier van zult gaan hebben samen met je hond(en). Om de kwaliteit van de steps te kunnen waarborgen bieden beide merken minimaal 2 jaar fabrieksgarantie op alle modellen.

We krijgen een hond!

Sinds jaar en dag is de hond een zeer geliefd huisdier voor veel mensen. Honden zijn trouw en er is niets heerlijkers dan lange wandelingen maken door de bossen of op het strand met je hond. Maar waar moet je nu op letten als je een hond gaat aanschaffen? Er zijn verschillende fasen bij de aanschaf van een hond die we in dit artikel zullen bespreken.

Welke hond kiezen we?

Als je op zoek gaat naar een hond kun je voor uiterlijk gaan, voor karakter of allebei. Ben je bijvoorbeeld graag buiten en/of maak je graag lange wandelingen, dan zou een jachthond zoals de Weimaraner bijvoorbeeld een goede keuze kunnen zijn. Sommige honden hebben meer energie dan andere honden en dus ook meer beweging nodig. Dus allereerst moet je jezelf de vraag stellen, wat voor soort je wilt, een rustige familiehond of een echte werkhond met veel energie en uithoudingsvermogen.

Vervolgens als de keuze gemaakt is, moet je op zoek naar een goede fokker van dat ras. Bel er een paar op, vraag hier en daar eens na en ga ook op je gevoel af. Stel de fokker kritische vragen en als er een nestje is, ga dan eens langs om te kijken hoe de pups er bij liggen. Als je eenmaal een goede fokker hebt gevonden en de pup hebt aangeschaft, moet je naar de dierenarts om de pup te chippen en te ontwormen. Vaak heeft de fokker de pup al de eerste keer laten ontwormen bij een dierenarts toen deze bij de dieren arts was om het nest te keuren. Zorg ook voor zaken als een hondenmand, hondenspeelgoed, enz. Het aanschaffen van dergelijke zaken voordat de pup er is, kan al een hoop plezier geven.

Een andere kwestie is of je je hond gaat verzekeren of niet. Voor een bepaald bedrag per maand kun je je dier verzekeren bij een dierenverzekeraar. Uiteindelijk is dat een keuze die je zelf moet maken.
Goede voeding is ook essentieel voor het gezond houden van de hond. Er zijn diverse topmerken hondenvoer verkrijgbaar en het beste wat je eigenlijk kunt geven is vers vlees, omdat daar alles in zit wat de hond nodig heeft qua voeding.

Laat je Onaangelijnde Hond je Volgen

Een hond je onaangelijnd laten volgen is niet een gemakkelijk te bereiken doel. Het vraagt veel inzet, geduld hebben bij het oefenen en een perfecte timing. Denk daarom eerst goed na of je deze oefening werkelijk nodig hebt. Je hebt vast en zeker wel eens gezien dat een hond ook in groote drukte onaangelijnd het baasje volgt. Ook al zal je dit heel graag willen, moet je wel inzien dat er mensen zijn die bang voor honden zijn. Voor hun kan het beangstigend aanvoelen als een hond, zeker als deze groter uitvalt, onaagelijnd ziet lopen. Ook niet te onderschatten is het eveneens gevaar voor ongevallen. Ook de best opgeleide hond kan schrikken en bij het weg springen op de straat terecht komen. Nog afgezien van het feit van het gebod om honden aan de lijn te houden. Ik zal het daarom ook in geen geval aanraden om de hond onaangeleind in een voor hem vreemde buurt te laten lopen. Het maakt hierbij niet uit hoe goed de hond je gehoorzaamd. Maar er zijn genoeg andere omgevingen waar de hond wel vrij aan de voet van het baasje mag lopen. Zoals altijd zijn er vele verschillende mogelijkheden om dit doel te bereiken. Begin daarom deze oefening aan een lijn en in een omgeving zonder afleiding.

Links of rechts?
moet een hond nou links of rechts geleid worden? Er zijn maar weinig mensen die dit doen, en degene die het bewust doen kunnen je dan ook goed vertellen waarom. Het gaat over een van de achterhaalde ideen uit de honden africhting. Deze regeling komt uit de diensthonden opleiding van zo ongeveer 150 jaar geleden. De diensthonden begeleider moest namelijk zijn hond links leiden, zodat hij altijd zijn rechterhand vrij zou hebben om het wapen te grijpen. Dus als je zonder pistool gaat lopen kan je er ook voor kiezen de hond rechts te leiden. Wat dan wel bijzonder praktisch zal zijn is dat je de hond voor beide kanten een apart commando aanleert. Als je dit je hond graag wilt aan te leren is het aan te raden te beginnen met links. als de hond dit goed genoeg beheerst kan je de andere kant aanleren.